Canna Greenwall Special 1 Liter Plantvoeding

Canna Greenwall Special 1 Liter Plantvoeding
Canna Greenwall Special 1 Liter Plantvoeding
0 Reviews | Review toevoegen
Verticale plantenwanden, ook wel greenwalls genaamd, nemen in populariteit toe
€ 49,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Ze zijn met name te zien in kantoor- en winkelpanden, maar ook in horecagelegenheden en bij mensen thuis. Dit is niet alleen vanwege de prettige, natuurlijke uitstraling van zo'n groen schilderij, maar ook omdat is aangetoond dat planten de arbeidsproductiviteit verhogen, stress-verminderend werken, de luchtkwaliteit verbeteren en voor warmte- en geluidsisolatie zorgen.

CANNA Greenwall special is een vloeibare, samengestelde meststof met micronutriënten, speciaal ontwikkeld om alle soorten groene wanden, zowel thuis als op kantoor, fris groen en mooi bloeiend te houden. Denk aan onder andere verticale tuinen, greenwalls, living walls en eetbare wanden. CANNA werkt uitsluitend met hoogwaardige zuivere voedingsstoffen en chelaten, die direct en volledig beschikbaar zijn voor de plant.

Verticale plantenwand, hoe doe je dat?

Veel planten die als kamerplant verkocht worden, zijn in principe ook geschikt om gebruikt te worden in een verticale wand. Welke planten er voor welke wand gekozen worden en in welke combinatie hangt onder meer af van de volgende factoren:

  • plaats van de wand
  • veel of weinig licht
  • de omgevingstemperatuur
  • systeem en manier van watergift
  • de vochtigheid van de wand
  • de grootte van de wand

Plaats van de wand

De gekozen planten moeten in staat zijn om te groeien onder de omstandigheden van de wand. Binnen is licht vaak de beperkende factor. Omdat het aandeel plantenfamilies dat onder lichtarme omstandigheden goed gedijt klein is, is de plantkeuze van de wand groter wanneer er wordt bijgelicht. Zelfs wanden vlakbij een raam moeten om die reden meestal worden bijgelicht.

Grootte van de wand

Wanneer er gewerkt wordt met een grote wand zullen er binnen de wand verschillen zijn in de genoemde omstandigheden. Zo krijgen planten bovenin de wand vaak meer licht. Afhankelijk van het type irrigatiesysteem krijgen de planten lager op de wand vaak meer water. Bovenin kan de wand zelfs opdrogen tussen de beurten door.

Verticale wand systemen

Er zijn veel systemen voor groene wanden denkbaar en veel systemen zijn gepatenteerd. Het eerste moderne systeem is bedacht door Stanley Hart White. Hij patenteerde dit in 1935 en het systeem bestond uit stapelbare bloempotten voor buiten. Patrick Blanc uit Frankrijk was de eerste die systemen voor binnenshuis ontwikkelde. Hij deed dit op basis van zijn kennis van planten en ecosystemen in tropische gebieden. Later paste hij zijn systeem ook buitenshuis toe met planten van gematigde zones.

De planten in een groene wand kunnen op verschillende media gekweekt worden. Steenwol, kleikorrels, aardemixen, kokossubstraten en matten kunnen hiervoor gebruikt worden. Sluit het syteem aan op een voedingsreservoir om de watergift automatisch te reguleren.

Onderhoud

Een goed ontwerp en goed onderhoud kunnen uitval voorkomen. Hierbij helpt het ook als de groeicondities van de planten op de grens van sub-optimaal zijn, waardoor de planten minder hard groeien en beter tegen fluctuaties bestand zijn. Ook bladpluk en het snoeien van planten die te groot dreigen te worden behoort tot de standaard onderhoud, en moet iedere 3 maanden worden uitgevoerd. Zo blijft de wand er mooi uit zien en kan het jaren mee.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies